Sexy benen (zonder Pijn Benen)

sexy benen
een van de heerlijkste dingen van de zomer is dat je je kunt hullen in lichte, luchtige maar vooral ook sexy kleding. de komst van het mooie seizoen betekent niet alleen het afleggen van de zo gevreesde 'bikini-proef' (als we mogen afgaan op de recente statistieken ziet 25% van de vrouwen als een berg op tegen het moment dat ze weer voor het eerst in bikini op het strand moeten verschijnen, terwijl het voor 60% van de vrouwen een reden is om op het allerlaatste moment nog op dieet te gaan... om te redden wat er te redden valt), maar ook de - niet te onderschatten - 'minirok-proef'.

een beetje minder dramatisch dan de bikini-proef misschien, wel net zo gevreesd. want hier hebben we het over de dijen en billen.... over vetophopingen aan de binnen en buitenkant van het dijbeen, over de cellulite-problematiek, over 'platte' of 'uitgezakte' billen en over een niet al te strak huidje... maar laten we niet nog meer zout in de wonde wrijven en het probleem van de positieve kant benaderen. namelijk... wat kunnen we eraan doen?

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

wat te doen? het is moeilijk om een eensluidend antwoord te geven dat op iedereen van toepassing zal zijn. het hangt van veel factoren af: genetische factoren, van je voeding, van je levensstijl en je leeftijd. maar we kunnen er natuurlijk wel iets over zeggen.

zo is lichaamsbeweging, met speciale aandacht voor de binnen- en buitenkant van het dijbeen altijd goed, al was het maar om deze spieren eens goed in beweging te brengen en te versterken. in dit korte artikel willen we een paar simpele oefeningen voor strakkere benen uitleggen. het zijn oefeningen die je ook thuis kunt uitvoeren.

de sportschool - we blijven het herhalen - is altijd beter omdat je hier over de juiste machines beschikt en omdat de aanwezigheid van een instructeur een garantie voor het correct uitvoeren van de oefeningen (en dus voor je gezondheid) is, maar niet iedereen is in de gelegenheid om de sportschool te bezoeken. dus dan maar thuis trainen. beter dan niets.

Uit de vele oefeningen voor de binnen- en buitenkant van het dijbeen hebben we er drie gekozen.

squat (voor je billen, de voorkant en achterkant van het dijbeen)
voer deze oefening met twee lichte gewichten uit. heb je een tijd niet getraind, doe deze oefening dan - zeker in het begin - zonder gewichten. de oefening op zich is al zwaar genoeg, geloof ons... ga staan zoals op de foto hiernaast, met je benen een beetje wijd. breng nu een been zo ver mogelijk naar voren. daarbij buig je je been totdat je dijbeen parallel is aan de vloer. je knie is dan ongeveer boven je voet en mag niet verder dan je punt van je tenen naar voren komen. breng nu je been weer langzaam en met een gecontroleerde beweging terug naar de beginpositie. voer nu dezelfde beweging met je andere been uit. zorg ervoor dat je altijd gecontroleerde bewegingen maakt en concentreer je op de uitvoering. doe tien herhalingen per been, rust dan 90 seconden uit en doe dan de volgende serie. drie series is meer dan genoeg.

het been zijwaarts opheffen (om de buitenkant van het dijbeen te trainen)
ga staan zoals op de foto hiernaast en breng nu je been langzaam zijwaarts omhoog. doe dit langzaam en voorzichtig, zonder te overdrijven, vooral als je bij een bepaalde hoogte pijn voelt. breng je been 15 keer zijwaarts omhoog en verwissel dan van been. ook voor deze oefening zijn drie series voldoende. omdat je je benen afwisselt, hoef je hier tussen de ene en de andere serie niet te rusten.

billen en achterkant van het dijbeen
steun voorovergebogen op je handen en knieën, zoals op de foto hiernaast. licht dan een been op en probeer het - gebogen - naar achteren te drukken, alsof je met je voetzool het plafond wilt aanraken. het is een oefening die concentratie vereist, maar die - als je hem eenmaal onder de knie hebt - goede resultaten zal opleveren. doe 15 herhalingen per been en in totaal drie series. omdat eerst je ene been 15 keer aan de beurt komt en dan je andere, hoef je tussen de series niet te rusten. als deze oefening je na verloop van tijd licht voorkomt, kun je de oefening met lichte gewichtjes aan je enkels uitvoeren.

sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

de binnenkant van het dijbeen
de binnenkant van het dijbeen is ook zo'n hekel punt, vooral omdat we deze spieren niet zo vaak gebruiken. de beste lichaamsbeweging hiervoor is zwemmen: schoolslag. maar we hebben het hier over oefeningen die je thuis kunt doen, dus valt zwemmen buiten het bestek van ons artikel. wil je de binnenkant van je dijbenen thuis trainen, ga dan op je rug op de grond liggen met je benen recht omhoog. open nu langzaam je benen, zover als je kunt, en sluit ze daarna weer met een gecontroleerde beweging. herhaal deze beweging 15 keer, rust dan even en begin opnieuw. doe in totaal drie series van 15 herhalingen.

dat is alles. je hebt er maar 15 tot 20 minuten per dag voor nodig (de tijdsduur is afhankelijk van de rustpauzes die je inlast). wij raden je aan om de oefeningen twee à drie keer per week te doen, met tussen elke training tenminste één rustdag. we beloven je geen wonderen, maar je kunt zeker op resultaat rekenen. al na enige dagen zul je merken dat je spieren sterker aanvoelen. probeer het maar!

Bron:
http://www.trendystyle.net/beauty/invorm/sexybenen.html