Wat is spierpijn in je benen? (pijn Benen)

Wat is spierpijn?
Spierpijn is een teken van overbelasting van je spieren en treedt op wanneer de spieren herstellen van een zware inspanning. Tijdens dit herstel worden ‘afvalstoffen' afgevoerd en vervangen door nieuwe. Dit is een gezond proces, maar veelal ook een pijnlijk proces.

Oorzaken
Vaak treedt spierpijn op na het sporten, vooral wanneer je verzuimd hebt een goede warming-up of cooling-down te doen. Maar ook andere belasting van je spieren waaraan ze niet gewend zijn kan tot spierpijn leiden, zoals werken in de tuin, zwaar tillen, of klussen in huis. Spierpijn voel je vaak in je armen, benen en schouders; ochtendstramheid komt ook regelmatig voor.

Behandeling
Hoewel het pijnlijk en vervelend kan zijn, gaat spierpijn meestal binnen enkele dagen weer over.

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

Tips
- Blijf in beweging
- Doe een goede warming-up en cooling-down voor/na het sporten of voor/na een activiteit waaraan je spieren niet gewend zijn
- Neem een warme douche of warm bad
Blijf in ieder geval in beweging, omdat de spieren anders alleen maar stijver worden. Het herstel zal dan langer in beslag nemen.