Iemand met pijn benen

Er zijn veel mensen met pijn benen. Er zijn veel verhalen op internet over mensen die dergelijke problemen ervaren. Hier is zo'n verhaal met een verzoek of er een oplossing is voor pijn benen.


"Mijn excuses voor het lange verhaal maar je kan niet duidelijk genoeg zijn denk ik maar zo.

Ik ben 29 jaar en gezond. Het enige is: Al twee jaar heb ik pijn aan mijn benen. Ik hockey al 20 jaar (2 keer per week), daarbij fiets, squash en jog ik graag (dat laatste niet vaak). Deze pijn heb ik nooit eerder gehad.

Ik heb een jaar in Honduras gewoond en ben ik fanatiek gaan sporten. Ik ging 5 keer per week fitnessen (ongev. 30 min actief) en ben ik een keer per week gaan joggen. Met joggen begon ik 5 min. En na drie maanden zat ik op een uur. Het klimaat was toen erg heet, de ondergrond hard en ik had loopschoenen aan van adidas maar in Honduras gekocht (de echtheid valt te betwijfelen).

Tijdens het joggen begon ik aan mijn rechterkuit pijn te krijgen. Het leek alsof mijn spieren te kort waren en ik ze constant moest rekken. Ik ben echter verder gegaan en na 3 maanden kon ik niet meer joggen, ik had zo veel pijn. Ik ben er toen mee gestopt en verder geen last gehad. Ik heb nog gereisd 4 maanden (alles te voet) en geen last.

In augustus ben ik in Nederland teruggekomen en ben weer begonnen met hockeyen. De pijn in mijn benen is in beide benen teruggekomen, echter nooit verder dan mijn knieholten. Het lijkt dus op spierpijn. Ik ben meteen gestopt met sporten al was het vaak wel zo dat tijdens het rennen ik geen pijn had. Toen ben ik in de medische molen terecht gekomen. Even kort op een rijtje wie ik heb bezocht: tropenarts, vaatchirurg, neurochirurg, fysiotherapeut, orthopeed, natuurgeneesarts, sportarts, specialist in het Compartiment syndroom.

Inmiddels heel veel pijn, vooral bij zitten op stoelen (pijn in knieholte), pijn als ik met de benen over elkaar zit, pijn bij stilstaan, lang lopen, dansen, met de knieƫn gebogen op de bank of juist te lang gestrekt.

Aangezien de gewone geneeskunde het uiteindelijk afdeed met: “u heeft gewoon pijn aan uw benen”ben ik het alternatieve circuit op gegaan. Dit omdat ik het absoluut niet wil accepteren dat ik op mijn 29e al praktisch niets meer kan.

Nu zit ik in het alternatieve circuit en daar begin ik ook niet meer in te geloven (Acupuncturist en osteopathie)

De (pijn)symptomen: (inmiddels verhoogd)
- kuiten lijken spierpijn te hebben.
- Pijn in de knieholte
- Soms pijn in de bovenbenen (achterin).
- Het voelt alsof het in de spieren pijn doet (vooral in de spieren die midden over mijn kuit lopen.
- Pijn in mijn voeten als ik te lang sta, loop oid
- Geen hoge hakken meer kunnen dragen.

Hopelijk kan iemand mij helpen want dit houd ik niet lang meer vol, ik begin radeloos te worden en ik mis het sporten zo. Daarnaast ben ik 29 en wil ik niet zo gehandicapt zijn."

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

Zoals je ziet een zeer indrukwekken en ontroerend verhaal. Wederom weer iemand die geen oplossing ziet in het reguliere artsen omgeving, maar helaas ook niet in het alternatieve circuit.

Er zijn echter wel oplossingen om de symptomen te bestrijden die ze heeft, maar die weet ze blijkbaar nog niet. Blijf de blog volgen en het antwoord zal een keer komen.