Caffeine tegen spier pijn benen

Caffeïne vermindert spierpijn
Caffeïne vermindert spierpijn in de benen bij fietsen met hoge intensiteit. Dat blijkt uit onderzoek van het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.

De onderzoekers vermoeden dat de cafeïne bepaalde pijnsignalen naar de hersenen onderdrukt. Bij het onderzoek namen mannelijke studenten deel die dagelijks weinig caffeïne binnenkregen (≤100 mg/dag) of echte koffiedrinkers zijn met ≥400 mg caffeïne/dag. De studenten werden in 2 groepen verdeeld en fietsten 2 maal een half uur. Een uur voorafgaand aan de fietstest kreeg de ene groep caffeïne en de ander groep een placebo toegediend. Bij het 2e halfuur fietsen was dit andersom.

De proefpersonen die cafeïne kregen, hadden minder last van spierpijn. Ook bij de koffiedrinkers, die gewend zijn aan cafeïne, trad het effect op.

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen