Spierpijn in je benen verzachten (pijn benen)

Je spierpijn verzachten Van rekken tot strekken

Spierpijn. Gisteren te zwaar gesport, en nu betaal je daar de prijs voor. Je armen doen pijn, om van je benen nog maar te zwijgen. Hoe zit dat met die spierpijn?Als je een fysieke inspanning hebt gedaan die je niet gewoon bent, zit je de dag erna gegarandeerd met spierpijn. Denk maar aan een eerste traning, een verhuis, urenlang schuren of schilderen. Als je hier spierpijn aan overhoudt, is dat een teken dat je te veel van je lichaam hebt gevraagd. Spierpijn is vermoedelijk een lichte vorm van ontsteking, die ontstaat door de overbelasting.

Meestal krijg je spierpijn 24 tot 48 uur na de inspanning. Afhankelijk van de ernst van je spierpijn duurt het ongeveer even lang tot je weer soepel kan bewegen. Als je na een week nog altijd last hebt van spierpijn heb je misschien wel een ontsteking. In dat geval kan je beter bij de huisarts langsgaan.

Rek en strek
Om spierpijn te voorkomen zijn een goede warming-up en cooling-down erg belangrijk. De warming-up bereidt je spieren voor op de inspanningen die gaan komen. Trek hiervoor ten minste tien minuten uit. Welke spieren je opwarmt hangt af van de sport die je doet. Rustig inlopen en rek- en strekoefeningen doen is altijd effectief. De doorbloeding verbetert, waardoor de spieren voldoende zuurstof en brandstof krijgen aangeleverd.

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

De cooling-down zorgt ervoor dat je spieren niet al te abrupt tot rust komen en je lichaam niet te snel afkoelt. Ook hier gaat het om de doorbloeding. Als je het sporten gedurende een minuut of tien rustig afbouwt (uitlopen en stretchen), blijft de doorbloeding op peil. Dat komt de afvoer van opgehoopte afvalstoffen ten goede.

Bron:
http://gezondheidsnet.rnews.be/bewegen/artikelen/1445/je-spierpijn-verzachten