Scheenbeen pijnen

Symptomen scheenbeenblessure!
Tijdens het sporten ontstaat een scherp stekende pijn ter hoogte van het scheenbeen, soms uitstralend naar knie en/of enkel.

Bij hevige klachten wordt de pijn als 'stokslagen' aangegeven. Aanraking geeft veel pijn, bijvoorbeeld als de benen over elkaar worden gelegd.

Sportsenz helpt de symptomen van je scheenbeenblessure te begrijpen, voor herstel van je sportblessure. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Wat is een scheenbeenblessure?
Een scheenbeenblessure is beenvliesirritatie aan de binnenzijde van het scheenbeen. Scheenbeen irritatie ook wel shin splints, beenvlies ontsteking, spring benen of tibiaal stress syndroom genoemd.

Soms zelfs dusdanig sterk dat het sporten voor een lange periode onmogelijk of slechts zeer beperkt en dan ook vaak nog met veel met pijn mogelijk is.

Een scheenbeenblessure kan voorkomen bij sporten waarbij veel explosieve, sprong, zijwaartse en draaiende bewegingen worden gemaakt. Voorbeelden van sport blessures zijn: voetbalblessure, basketbalblessure, volleybalblessure, hardloopblessure.

Advies voor herstel van je scheenbeenblessure, lees hieronder verder voor meer informatie.

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

Oorzaken scheenbeenblessure:
De oorzaak van je scheenbeenblessure is niet altijd de plek waar de klacht zich bevindt! Je scheenbeenblessure kan het gevolg zijn van een onderliggend probleem (bv fysiek trauma).

Gebeurtenissen in je leven hebben invloed op je scheenbeenblessure, zoals: blaasontsteking, auto ongeluk, val op de stuit of rug, bekkenfractuur, urogenitale chirurgie, stress of verkeerde voeding. Zoals een fysiek trauma (vb val op de stuit) kan ons lichaam verzwakken, waardoor je lichamelijke prestatie- en herstelvermogen afnemen. Hierdoor is er meer kans op overbelasting van je scheenbeen.

Overbelasting kan komen door factoren zoals: gewicht, leeftijd, training (methode), technische factoren, materiaal- en omgevings factoren. Het is een combinatie van gebeurtenissen (vb val op de stuit) en factoren (vb veel springen) die je scheenbeenblessure veroorzaken.

Sportsenz helpt de oorzaak van je scheenbeenblessure te vinden, zodat je weer blessure vrij kan sporten. Klik hier voor de sportcheck.

Andere kijk op scheenbeenblessure!
Voor herstel van je scheenbeenblessure zal er naar de belasting van het gehele lichaam gekeken worden (gebeurtenissen en factoren). Een eenheid van alle lichamelijke structuren en processen.

Je scheenbeen kan niet goed functioneren als de enkel, knie, heup, bekken en de rug niet goed bewegen. Deze structuren zijn op hun beurt weer afhankelijk van de spieren, bloedvaten, zenuwen en organen in het bekken en de buik.

Bijvoorbeeld een val op de stuit of rug zorgt voor een schokgolf door het lichaam. Meestal zijn het de zwakke plekken van het lichaam, die door de klap het eerst worden aangetast. Dat kan de rug zijn, de nek, de lever, de nieren... Door de totale verbondenheid kan er meer spanning naar je scheenbeen ontstaan. Hierdoor is er meer kans op overbelasting.

Bron:
http://www.sportsenz.com/nl/subject/406/scheenbeenblessure.htm